петак, 8. март 2013.

Dobar dan da se umre muški



Više volim kad se taj praznik naziva Dan žena, nego tako bezlicno, datumski. To vam je isto kao kad bi rekli da slavite 1.januar, a ne Novu godinu, 28.decembar a ne svoj rodendan. Nekako se izgubi sva draž i smisao proslavljanja i obilježavanja istog.

Emocije i novac ponovo se, eto, nadoše u istoj recenici, neizbježno spojeni, povezani.

Najveci je poklon kad nekom pokloniš samog sebe. Pod tim poklonom se naravno misli na osjecaje koje gajite prema toj drugoj osobi. Vi najbolje znate da li je taj poklon veliki, primjeren, mali, nebitan, ili uopšte moguc. Ako vam je nešto važno i ako vam je do neceg stalo necete propustiti priliku da to i pokažete. Pokloni tipa miksera, usisivaca, servisa za 12 osoba i slicno po mom mišljenju treba da ostavite za neki drugi put.

Za ovaj dan - Dan žena, poklonite svojoj posebnoj ženi cijelog sebe, pride sa svim vašim manama i vrlinama. Recite joj da je volite, da vam je do nje stalo i da bi bez nje sve bilo golo i prazno. Recite joj to slatkim rijecima, malim djelima, ljubavnom prozom ili stihovima, socnim vicevima, vrelim pogledima, strasnim dodirima, laganom muzikom, kako god želite. Upregnite maštu, prizovite svoje ili njene fantazije, prisjetite se šta ona voli, ucinite to i bice dovoljno.Ako to odradite kako treba, bice kao u onoj narodnoj "i vuci siti i ovce na broju."Ne košta ništa a imate puno koristi od toga, oboje. 

Svaki dan u životu žene je poseban, vjerujte.Toliko toga za uraditi a toliko malo vremena. Toliko toga zavisi od nje, toliko njih zavisi od nje. Znate, ako ste žena... E pa taj "posebni " dan za ženu trebao bi stvarno da bude poseban, izuzetan, jedinstven. Samo taj dan (a bogami i svaki drugi) ženu treba gledati kao jedno ženstveno i osjecajno bice željno pažnje i nježnosti, a ne kao majku, suprugu, domacicu, zaposlenu ženu.
Od 365 dana jedan dan je Dan žena, znaci cijeli jedan dan u godini samo za nju. Podsjecanja radi dan traje punih 24 sata, a ne samo tih par minuta kad joj poklanjate- to nešto, neku stvar, neki predmet(obicno je tako).
Niko od muškaraca ne ocekuje nemoguce ( sem u par intimnih trenutaka). Svaka žena zna šta može da ocekuje, a šta ne od svog muškarca. Žene su (prilicno) razumna bice, u prilicnom broju situacija. Ako nemate ni za cigarete vjerujte nece od vas ocekivati krstarenje Pacifikom, ali ce ocekivati (bar) taj dan malo duže poglede, malo šire razumijevanje, malo cvršce ( pa, recimo) zagrljaje, malo jace osjecaje, malo više pažnje, a puno više potrebe.

Niste narocito romanticni, osjecaje teško pokazujete, na šesto culo ste gluvi ko top, u ovakvim situacijama morate se vaditi na prakticno, uvježbano i sigurno. Pošto ste vi ipak samo muškarac, ucinite to tako da je vidljivo i neuobicajeno s vaše strane, po sistemu - uoci i uradi.

Slijedite par ovih jednostavnih savjeta : ako je na podu – podigni, ako je prljavo – operi, ako nije na svom mjestu – vrati, ako nije skuhano – skuhaj, ako je gladno – nahrani, ako je žedno – napoji, ako je nevoljeno – voli.

Ako ipak ne znate kako uciniti taj dan posebnim u životu žene do koje vam je stalo, ne može vam pomoci ni sav novac ovog svijeta, ni sva vaša moc, ni sav vaš uticaj, ni svo vaše znanje. Svaka ona žena koja na taj dan ostane sama , nezadovoljena, nesretna, nespomenuta, neispunjena, a zbog vas i vaše "duševne" besparice, pomislice kako je to stvarno dobar dan da se umre muški. 

Nije bitno šta imaš u džepu dok god imaš nešto u duši. 


Aferim

Нема коментара:

Постави коментар